Το Maker's Mark είναι ένα ουίσκι bourbon που παράγεται στο Loretto του Κεντάκι. Το αποστακτήριο The Maker's Mark ιδρύθηκε το 1954 και σήμερα παράγει περίπου 1 εκατομμύριο μπουκάλια ουίσκι ετησίως. Η επωνυμία Maker's Mark είναι γνωστή για την κόκκινη σφραγίδα κεριού της, η οποία εφαρμόζεται με το χέρι σε κάθε μπουκάλι. Το Maker’s Mark bourbon αποστάζεται με τη χαμηλότερη απόδειξη από οποιοδήποτε αμερικανικό ουίσκι, σύμφωνα με τον παραγωγό. Αυτό προσφέρει ένα μπέρμπον που διατηρεί μια πλούσια γεύση. Αναπτύχθηκε από τον Bill Samuels Sr, αντικατέστησε τη σίκαλη με κόκκινο χειμερινό σιτάρι για να μειώσει την αίσθηση καψίματος από το ουίσκι. Ένα λαμπρό ουίσκι (Σημείωση - Το Maker's Mark είναι ένα από τα λίγα αποστακτήρια στις ΗΠΑ που γράφει ουίσκι χωρίς το "e"!) παρασκευάζεται σε mashbill που χρησιμοποιεί σιτάρι αντί για σίκαλη. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, μπορεί να περιγραφεί ως «σταρένιο μπέρμπον» και είναι ακόμη πιο λείο και κρεμώδες εξαιτίας του! Το Maker's Mark παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ξινής πολτοποίησης, που σημαίνει ότι κάθε παρτίδα ουίσκι παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας ένα μέρος του πολτού που έχει υποστεί ζύμωση της προηγούμενης παρτίδας. Aυτό κάνει το ουίσκι Makers μοναδικό , καθώς κάθε παρτίδα έχει το δίκο της προφίλ γεύσης