Το Pampero παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1938 από τον γιό ενός ψαρά ονόματι Alejanro Hernadez στη Βενεζουέλα.Σύμφωνα με τον νόμο της Βενεζουέλας για να χαρακτηριστεί ένα ποτό ρούμι θα πρέπει να έχει παλαιωθεί τουλάχιστον 2 χρόνια.Η πρώτη του ύλη είναι το ζαχαροκάλαμο.
Το χρώμα του είναι λευκό διαυγές.Ένα διαφορετικό ρούμι από τη Βενεζουέλα. Έχει χαρακτηριστική ελαφριά και φρουτώδη γεύση που προέρχεται από την παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια. Αποτελεί την ιδανική βάση για cocktails ρούμι. .