40%
200ML
Η οικογένεια Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου ξεκίνησε την παραγωγή Τσίπουρου από το 1875 στην Κωνταντινούπολη. Επί 135 χρόνια, από γενιά σε γενιά, πέρασαν οι μυστικές συνταγές και η τέχνη της απόσταξης με τη χρήση φυσικών βοτάνων και αρωματικών φυτών. Σήμερα ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, δημιουργός του περίφημου Τσίπουρου ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ με ή χωρίς γλυκάνισο, ενσαρκώνει την συνέχεια της παράδοσης και του θρύλου που έχουν δημιουργήσει οι παππούδες του στην παραγωγή υψηλής ποιότητας Αποσταγμάτων Στεμφύλων Σταφυλής.
Τα καλά σταφύλια είναι βασική προϋπόθεση για την παραγωγή ποιοτικού Τσίπουρου. Άρα καθοριστικό ρόλο για το τελικό προϊόν παίζουν η ποιότητα των σταφυλιών, η σύσταση του εδάφους του αμπελώνα, το υψόμετρο και ο προσανατολισμός του, η χρονιά, οι καλλιεργητικές πρακτικές, ο χρόνος τρυγητού, κ.λ.π.
Στην απόσταξη του Τσίπουρου Μπαμπατζίμ η τέχνη του οινοποιού αποσταγματοποιού έγκειται στο να αιχμαλωτίσει τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του σταφυλιού, όπως διαμορφώθηκαν μετά τη ζύμωση των στεμφύλων και να δώσει τη δική του πινελιά στον χαρακτήρα του τελικού αποστάγματος.
Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας (π.χ. Μακεδονία) στον αποστακτήρα εκτός από τα στέμφυλα προστίθενται και αρωματικοί σπόροι ή φυτά (γλυκάνισος, μάραθος, κ.α.), σε ποσότητες και αναλογίες που συνήθως είναι τα μυστικά του κάθε παραγωγού. Η πρόσθεση αυτών των φυσικών αρωματικών ουσιών έχει ως αποτέλεσμα το τελικό Τσίπουρο να γαλακτώνει (ασπρίζει) με την προσθήκη νερού, πράγμα που δεν συμβαίνει όταν η απόσταξη του προϊόντος γίνεται χωρίς αυτές.