13%
750ML
Οι ποικιλίες Ροδίτης και Sauvignon Blanc προέρχονται από ορεινούς αμπελώνες του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου με στρεμματική απόδοση που κυμαίνεται από 600-800 κιλά ανά στρέμμα. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, που όμως γίνεται ηπιότερο από την παρουσία των τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.
Συγκεκριμένα τα αμπελοτεμάχια Ροδίτη διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: (α) αυτά που έχουν υψηλό βλαστικό τοίχος και έχουν δυνατότητα στάγδην άρδευσης, που παράγουν σταφύλια με έντονα αρώματα, καλή τεχνολογική ωρίμανση και ισορροπία μεταξύ αλκοόλης και οξύτητας, και (β) αυτά που έχουν χαμηλό βλαστικό τοίχος, μικρή απόσταση μεταξύ του εδάφους και των βραχιόνων του πρέμνου και χωρίς δίκτυο στάγδην άρδευσης, που δίνουν χαμηλά φορτία σταδιακής και όψιμης ωρίμανσης που χαρακτηρίζονται από οξυδερκή οξύτητα και όγκο στόματος ικανό να δώσει λευκά κρασιά παλαίωσης.
Ποικιλιακή σύνθεση:Ροδίτης 60% και Sauvignon Blanc 40%
Ωρίμανση: Οι οίνοι βάσης εξελίσσονται για 2,5 μήνες, με την διαδικασία των αναδεύσεων σε ελαφριές οινολάσπες.
Δυνατότητα Παλαίωσης:2 έτη