Κρυστάλλινο και λαμπερό με υποκίτρινο χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη και πλούσια, τυπική της ποικιλίας, με αρώματα, εσπεριδοειδών, φρούτων του πάθους, λίτσι και με γλυκιά χροιά πεπονιού. Στο στόμα είναι αρκετά γεμάτο, ηδύ, λιπαρό, με εξαιρετική ισορροπία-δροσιά και φινέτσα. Ζωηρή επίγευση που συντελεί στη μακρά παραμονή των αρωμάτων. Συνοδεύει εξαιρετικά σαλάτες (μαρούλι με ροκφόρ, γλιστρίδα με τομάτες, ζαμπόν και γκούντα), ζυμαρικά με λευκή σάλτσα και μπρόκολα-σπαράγγια, οστρακοειδή, θαλασσινά, λευκά κρέατα με αρωματικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη), κοτόπουλο με σπανάκι, κατσικίσια μαλακά τυριά, κασέρι, γλυκό μανούρι, κάποια επιδόρπια (τάρτα λεμονιού, μηλόπιτα, σορμπέ), φρέσκα φρούτα και ιδίως πεπόνι.