Το SAMOS NECTAR είναι ένα επιλεγμένο προϊόν που δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες του Μοσχάτου της Σάμου και έχει συγκεντρώσει μεγάλο πλήθος βραβείων σε διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς.
Σερβίρεται κατά προτίμηση σε θερμοκρασία 16Ο – 18Ο C.
Ποικιλία : 100 % Μοσχάτο άσπρο μικρής ρόγας
Έδαφος : Ημιορεινά στραγγιστικά και όχι πολύ εύφορα εδάφη. Αμπελώνες σε μικρές πεζούλες.Τρυγητός : Γίνεται όταν τα σταφύλια έχουν ωριμάσει αρκετά (baume μεγαλύτερο του 14).Η μεταφορά γίνεται με καφάσια στο οινοποιείο. Ακολούθως τα σταφύλια λιάζονται για μια εβδομάδα περίπου. Aυτό έχει σαν αποτέλσμα την μεγάλη αύξηση του βαθμού γλυκύτητας λόγω της αφυδάτωσης (baume μεγαλύτερο του 21Ο ).
Γλευκοποίηση : Γίνεται με πνευματικά πιεστήρια wilmes. Στο γλεύκος γίνεται απολάσπωση με φυγοκέντρηση.
Ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με καλλιεργημένες ζύμες και σε θερμοκρασία περίπου 17Ο C.Διάρκεια ζύμωσης περίπου 3 εβδομάδες. Μόλις ο βαθμός baume φθάσει τους 6Ο – 7Ο και ο αλκοολικός τους 14Ο – 15Ο η ζύμωση σταματάει μόνη της και ακολουθεί απολάσπωση και διαύγαση.
Σταθεροποίηση : Μετά την πλήρη διαύγαση ο οίνος μεταφέρεται σε δρύϊνα βαρέλια για ωρίμανση και παλαίωση, όπου και παραμένει για 3 χρόνια.