Ζωντανό κερασί χρώμα, πλούσιος αφρισμός, μικρό μέγεθος φυσαλίδων που εκλύονται συνεχόμενα με την μορφή κορδονιού φυσαλίδων, ευχάριστη είσοδος στο στόμα, με όγκο και διακριτική παρουσία ζαχάρων που σε συνδυασμό με την δροσιστική οξύτητα, δίνει πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα την εξωτική κουζίνα, τα καθημερινά μεσογειακά πιάτα, καθώς και λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός. Πίνεται όμως και μόνο του, στην αρχή ή και στο τέλος ενός γεύματος.