Το Aperrol κάνει το ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση της Πάδοβας το 1919 και οι δημιουργοί του οι αδερφοί Barbieri.Λικέρ από πορτοκάλια,ραβέντι,γεντιανή και άλλα βότανα.Χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ 11% καθιστά δροσερό και ελαφρύ κοκτέϊλ και απεριτίφ.Φωτεινό πορτοκαλί χρώμα προσδίδει μια αύρα γιορτής στο ποτήρι.
Ελαφρύ σώμα με έντονα αρώματα και γεύσεις πορτοκαλιού.
Στην Ιταλία είναι πάρα πολύ δημοφιλής και σύνθετη γλυκόπικρη γεύση πορτοκαλιού.