Προερχόμενο από τον αμπελώνα του Ζυγού, στα 350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ο Καπνίας είναι η λευκή ποικιλία με τη χαμηλότερη απόδοση. Λόγω της έλλειψης άρδευσης σε αυτόν τον αμπελώνα, αυξάνεται η συγκέντρωση σε κάθε ράγα, συνεπώς και η ποιότητα της. Μετά την ζύμωση και την ωρίμανση για 8 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, με την μέθοδο batonnage, το κρασί παραμένει για 12+ μήνες στη φιάλη.
Το Καπνίας Chardonnay επιδέχεται παλαίωση για 5 εώς 10 χρόνια.