Ξηρό
Sauvignon Blanc
Ελλάδα
Αμπελουργός: Μάκης Μαυρίδης
Οινολόγος – Οινοποιός: Άγγελος Ιατρίδης
Γεωπόνος-Ειδ.Αμπελουργίας: Dr Στέφανος Κουντουράς
Ποικιλιακή Σύνθεση: Sauvignon Blanc 100%
Περιοχή: «Παιδιά – Αλφέτα», αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
Αμπελώνας: Γραμμικός Ιδιόκτητος αμπελώνας 670 στρεμμάτων σε υψόμετρο 620-710 μέτρα.
Έδαφος: Αμμώδες – αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με ψυχρές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού.
Αρκετά δροσερή χρονιά χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της βλαστικής περιόδου με αποτέλεσμα να έχουμε ικανοποιητικά μεγάλο βλαστικό κύκλο και να επιτύχουμε, με θυσίες στην ποσότητα ένα υψηλό ποιοτικό αποτέλεσμα που δικαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλαμε σε αυτή την δύσκολη αλλά προκλητική χρονιά. Τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του μικροκλίματος του αμπελώνα μας, σε τέτοιες δύσκολες χρονιές δικαιώνουν την επιλογή μας για την περιοχή αυτή.
Τρύγος: 7-15 Σεπτεμβρίου.
Απόδοση: 630 κιλά /στρέμμα
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού για τρεις μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.